fredag 4 mars 2011

Hallo......I`m back!!!!!;)

Hej godingar......här är jag!!!!!!
Jag har pratat med min man om jag ska ta upp det som hänt här hemma på bloggen,och det var helt ok för honom.Nu vet jag att man inte behöver vara så "ärlig" eller vad man ska säga här om man inte vill....men det här har vi valt att tala om.Jag har kommit på min man med att dricka i smyg här hemma.Jag har nog "förstått" att något har varit galet ett tag,men har väll blundat för det....inte velat se verkligheten.Kulmen var när jag kom hem efter en jobbarhelg och han var kanon,plakat,skitfull,helt enkelt.Sen dess har det hänt en hel del här hemma.Pratat med hans chef,tagit kontakt med en beroendeterapeut m.m,m.m.Vi försöker nu att ta en dag i taget,och förstår att det kanske inte blir helt lätt.Men jag är så glad för alla er som kikat in under min lilla bloggpaus.....ni är bara för underbara.;) Jag och lillstumpan tog oss en tur till en loppis här i stan igår och gjorde en del fynd.Hon är för söt.....-Mamma jag tar en egen kundkorg ja,ifall jag hittar något fynd.;) Såååå,söt,mammas älskling.Hon vet vad hon vill ha,och gjorde faktiskt en hel del fynd....i hennes värld vill säga.;)

Underbart lock,eller hur.Burken kanske inte är så jättegammal,men jag gillade den skarpt.Idag ska jag börja att jobba igen,efter en veckas sjukskrivning,och en veckas semester med barnen.Ska bli skönt att gå till jobbet,tur att man har så underbara jobbarkompisar.;)Ni vet hur jag har haft det här hemma ett tag,och det känns skönt.

Jag är ju en sådan människa som inte kan "hålla tyst",en liten tölmaja.;)Det har nog bara varit bra för mig,för då har jag kunnat bearbeta lite av det som hänt,under en längre tid.Igår var jag och pratade med min mans bereondeterapeut.Han sa detsamma.......bra att du har så lätt att prata....det gör nog att du kan bearbeta detta lättare,och att du kan ta hjälp av andra när du mår dåligt och inte stänga det inom dig och tro att det som hänt är .....ditt fel...för så är det inte.Alkoholism är en sjukdom,sen gör man självklart vissa val i livet som är mer eller mindre bra....som just detta,men för vissa "ligger" det här lite närmare att ta till när det blir jobbigt.

Jag var ju bara tvungen att gå in på "kondiset" nära loppisen och "belöna" mitt fina köp med en semla,eller hur? ;) Här ska det levas "Här och Nu" och försöka se de bra sakerna som händer i vardagen,från och med nu.


Kom även över dom här underbara medicinflaskorna,undrar hur gamla dom är?Visst är dom helt underbara.;)Förstår inte varför jag inte köpte fler,det fanns ju hur många som helst,20:- flaskan.Får nog ta mig en tur dit idag igen.;)
Var rädda om varandra...här tar vi en dag i taget.Bamsekramar Ulrika

17 kommentarer:

 1. Hej vännen !
  Välkommen tillbaka :-)
  Starkt och gripande inlägg, du är modig du !
  Vill önska er båda stort lycka till och jag tror precis som du att bara kunna prata om det och framförallt erkänna så är man en bra bit på väg. Men livets resa är krokig, det gäller att svänga rätt och att alltid lita på sin egen känsla och ta en dag i taget.
  Kraaaaaaaaaam Bittan

  SvaraRadera
 2. Du är skitmodig som berättar, jag tror det är bra och vara öppen. Väldigt bra att ni tagit tag i detta, alkohol är farligt när det blir för mycket. Det är bara och tvärsluta, finns inga mellanting. Hoppas allt blir bra för er nu, och bra att du är så pigg och glad.
  Skickar en stor kram till dig vännen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Skickar kramar genom cyberrymden till dig!!
  Allt är inte alltid som det verkar på ytan... tror nog att nästan alla har sina spöken i hemmet och familjen. Trist är det... Ja, du verkar vara en stark kvinna du, så det här kommer du nog igenom. Bra att ni fått hjälp utifrån!

  Ta en dag i taget och sköt om varandra!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 4. Oj, hade missat ditt förra inlägg... nu förstår jag varför du varit "tyst" ett tag. Bra att ni får hjälp och att du har någon att prata med, kan vara skönt att vädra sina tankar (och ilska för den delen). Kom i håg att det inte är någons fel, det är en sjukdom! Hoppas du orkar vara stark fortsättningsvis, styrkekramar till dig vännen!
  Linda

  SvaraRadera
 5. Hej Vännen!
  Tack för att du berättar, det är väldigt modigt av dig! Vad bra att ni tagit tag i din mans beroende, nu blir det som du säger till att ta en dag i taget. Vet hur svårt det kan vara, har själv alkoholism i släkten sedan flera generationer..

  Sköt om er nu!

  Stor styrkekram Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej Ulrika
  Som du säger,man får ta en dag i taget ♥ många styrke kramizar från Jessica (Roligt att du är tillbaka.)

  SvaraRadera
 7. Hej Min Goa Vän!
  Du är stark som berättar!!!!
  Jag skickar en hel massa kramar!// Agnetha

  SvaraRadera
 8. Återigen visar du vilken fantastisk kvinna du är. Du är så modig och stark i ditt sätt att hantera detta. Jag är stolt över dig min underbara vän. Styrkekramar till dig//Nina

  SvaraRadera
 9. Stor kram till dig! Vad bra att ni tar tag i problemen! Vilja och samarbete kommer man långt med! Sköt om varandra! Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Jag har en liten tävling hos mig som du gärna får vara med i.
  Ha en fortsatt bra söndag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. Starkt av dig och din man att ta tag i detta tillsammans. Bara det att ni pratar och att han inser att han har problem kommer ni långt på. Jag sänder dig en varm energikram. Detta kommer att gå bra.
  Sköt om dig sweetie
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 12. Hej vännen!
  Oj, jag känner verkigen med dig/er och förstår att du mår skit!
  Jag satt i samma sits med min man, men han insåg inte att det var ett problem...så det var bara att packa ihop sina pinaler!I mitt fall hade jag alkoholiserade föräldrar så det tog många år innan jag fattade att nåt var allavrligt fel!
  Ni är ju iaf på rätt väg, så det ska nog gå bra! Å det är aldrig fel att prata om problemen om både samtycker...det är sååå vanligt så det behöver pratas om! Jag tycker du är en otroligt stark tjej ska du veta!

  Å jag önskar jag bodde närmre så vi kunnat ses!
  Sköt om er nu!
  Goaste kramen!

  SvaraRadera
 13. Tack för att du ville delta i min tävling.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 14. Hej Ulrika, så roligt att du varit i Kristinehamn och tack söta du för att du gillar mina grejer. Du får ta dig en tur hit igen till våren då vi förhoppningsvis är klara med bukiken Lev Vackert som vi ska öppna då.
  Du är en modig tjej du och jag ger dig alla kraft jag kan ge för att du/ ni lyckats kämpa er igenom det som är jobbigt. Allt går om man vill.
  Kramar i massor/Ingela.

  SvaraRadera
 15. Hej Ulrika!

  Du har saknats här på bloggen! Vad modigt och starkt av dig att berätta, styrkekramar till dig!

  Kramar, Jenny

  SvaraRadera
 16. Hej Vännen!
  Hoppas du haft en bra helg, tack för din hälsning hos mig. Glömde skriva i min förra kommentar att dina loppisfynd är jättefina:)

  Ha en trevlig kommande vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 17. Hej! Modigt att skriva om detta men samtidigt kanske en del av din bearbetning!?
  Vart är du när du går på loppis??
  Sköt om dig själv och familjen! =)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar,ingen blir gladare än jag.Ni som inte har en blogg kan trycka på anonym användare för att göra ett inlägg.Kram på er!